Otvorene se vreće najviše primjenjuju za brašno, stočnu hranu, sjemenarstvo, pelete, gril ugalj, farmaceutske proizvode i druge praškaste materijale. Kako im i sam naziv sugerira, s jedne su strane (gornje) otvorene, gdje se po punjenju materijalom zatvaraju, uglavnom šivanjem.

Ovisno o dimenziji i materijalu kojim se pune, podnose težinu od 5-50 kilograma. Moguće ih je proizvoditi iz 1-4 sloja papira, gdje posljednji, vanjski sloj papira, ovisno o zahtjevu kupca može biti u bijeloj ili smeđoj boji, s tiskom do 6 boja, ili bez tiska. Tisak može biti apliciran na tijelo i/ili dno vreće u spomenutom broju boja. U slučaju višeslojne vreće, slojevi mogu biti od papira, HDPE folije ili polietiliziranog papira. HDPE folija ili polietilizirani papir koriste se ukoliko je materijal koji se u vreću puni higroskopan ili mastan.

Ovisno o kupčevim potrebama, u mogućnosti smo perforirati vanjski sloj i/ili unutarnje slojeve vreće. Mikroperforacijom papira postiže se bolje protuklizno svojstvo napunjene vreće na paleti, i ono što je još važnije, postiže se bolji izlazak zraka iz vreće pri punjenju materijala u vreću.

Osim svega navedenog, kupcu također možemo ponuditi i izrez za prstohvat na vrhu vreće, koji služi za lakše ručno otvaranje vreće pri punjenju.