Ventil vreće najviše se primjenjuju za građevinske materijale poput cementa, vapna, raznih vrsta žbuka, za keramička ljepila, izolacijske i fasadne materijale i slično. Također, koriste se i za punjenje u mlinarskoj industriji, za punjenje šećera, farmaceutske proizvode, kemijske proizvode te razne druge prehrambene proizvode. Kako im i sam naziv sugerira, s jedne su strane zatvorene ventilom, gdje se po punjenju materijalom zatvaraju upravo njime, samostalno.

Kupac je u mogućnosti odabrati kakav ventil mu je potreban, gdje možemo ponuditi cementni ventil, dupli cementni ventil, rukavac s PE ili papirom, izvučeni ventil s ili bez prstohvata, izvučeni ventil za zavarivanje. Širina ventila može biti i uža nego je širina dna ventilske vreće. Ovisno o dimenziji i materijalu kojim se pune, ventil vreće podnose težinu od 5-50 kilograma. Moguće ih je proizvoditi iz 1-4 sloja papira, gdje posljednji, vanjski sloj papira, ovisno o zahtjevu kupca može biti u bijeloj ili smeđoj boji, s tiskom do 6 boja, ili bez tiska. Tisak može biti apliciran na tijelo, dno i/ili ventil vreće u spomenutom broju boja. U slučaju višeslojne vreće, slojevi mogu biti od papira, HDPE folije ili polietiliziranog papira. HDPE folija ili polietilizirani papir koriste se ukoliko je materijal koji se u vreću puni higroskopan ili mastan.

Ovisno o kupčevim potrebama, u mogućnosti smo perforirati vanjski sloj i/ili unutarnje slojeve vreće. Mikroperforacijom papira postiže se bolje protuklizno svojstvo napunjene vreće na paleti, i ono važnije, postiže se bolji izlazak zraka iz vreće pri punjenju materijala u vreću. U mogućnosti smo ponuditi i ventilsku perforaciju koja ne služi protuklizno, već isključivo radi što bržeg izlaska zraka iz vreće i ulaska materijala u vreću. Osim svega navedenog, kupcu također možemo ponuditi i vreće s HDPE slojem koje mogu biti tzv. easy air flow gdje folija u tom slučaju nije perforirana.

Također, možemo ponuditi i easy open ventilske vreće. Za pakiranja od 5-10 kilograma, vreća može biti i s ručkom, zbog lakše manipulacije njome.